RF Microneedling
Wat is RF Microneedling?
RF Microneedling maakt gebruik van speciale “geactiveerde”gouden naalden om micropunten in de huid te creëren en tegelijktijdig radiofrequentie energie af te geven in de huid. Het is een huidbehandeling waarbij we met de combinatie van microneedling en radiofrequente golven heel specifiek de huid op verschillende dieptes stimuleren.
Door de radiofrequente (RF) golven wordt thermische energie (warmte) geproduceerd in de diepere huidlagen. Dit heeft meerdere gunstige effecten:
- samentrekken van het collageen
- stimulatie tot vorming van nieuw collageen en elastine
- verbetering doorbloeding van de huid
Met RF microneedling kunnen we de huid dus in de diepte behandelen, terwijl de huid aan de oppervlakte nagenoeg intact blijft.
Hoe werkt RF Microneedling?
De RF Microneedling werkt op 2 verschillende manieren: huidverstrakking en natuurlijke rimpelopvulling. Hierbij maken we gebruik van thermische radiofrequentie-energie om zo je rimpels te verminderen. Deze energie wordt d.m.v. microneedling afgegeven aan je huid voor een geleidelijke, veilige en diepe penetratie in de huid. En dit zonder risico op verhitting. De naaldjes maken onzichtbare microperforaties waarop het herstelmechanisme van je huid reageert.
Voor welke zones is de behandeling geschikt?
- hele gelaat
- hals
- decolleté
Voor wie is RF microneedling geschikt?
- Huid verstrakking
- Verslapte nek
- Huidverjonging/rimpels
- Fijne lijntjes en rimpeltjes op het gelaat, hals en decolleté
- Grove huidstructuur
- (Acne)littekens
- Doffe gedehydrateerde huid
- Zonbeschadigde huid
- Rokershuid
Voor wie is de behandeling niet geschikt?
- In combinatie met tretinoïne-cremes (vitamine A zuur), tabletjes Isotretinoïne (Roaccutane) of peelings
- Zwangerschap
- Borstvoeding
- Actieve huidaandoeningen (psoriasis, vitiligo, eczeem)
Hoe vaak dient een behandeling herhaald te worden?
Voor een optimaal resultaat adviseren we 3-4 behandelingen. Tussen iedere behandeling moet wel 4 weken zitten. Het resultaat is op z’n best na 3 tot 4 maanden. Dit betekent niet dat het resultaat hierna weg is, maar dat slechts de activiteit in de huid wat afneemt.
Jaarlijks kan er een onderhoudsbehandeling worden uitgevoerd.
Welke zijn de bijwerkingen van de behandeling?
Na de behandeling is de huid wat rood en kan warm gloeiend aanvoelen. Soms kan er lichte zwelling ontstaan onder de ogen. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren tot een dag na de behandeling.
Houd rekening met UV-straling tot zeker 2 weken na de behandeling. De huid is extra gevoelig voor UV-straling na de behandeling. Hierdoor kan hyperpigmentatie optreden.
Het Resultaat
Je huid wordt hersteld en maakt nieuw collageen en natuurlijk hyaluronzuur aan. Dat resulteert dan weer in een frisse, gladde en vollere huid met een jeugdige uitstraling!
- Geschikt voor ieder huidtype
- Bewezen resultaten
- Minimale herstel tijd / downtime
- Snel en eenvoudig toepassen
- De behandeling is comfortabel
RF versus HIFU
Hoewel ze hetzelfde doel dienen, zijn deze twee methoden behoorlijk verschillend en hangt het gebruik van de een of de ander enorm af van de resultaten die u wilt bereiken. We hebben de belangrijkste onderscheidende punten op een rij gezet om het proces te verduidelijken en u te helpen bij het kiezen van de behandeling die het beste bij uw behoeften past.
Belangrijk ste verschillen
De eerste en meest voor de hand liggende manier waarop ze verschillen, is dat ze verschillende technologieën gebruiken om de diepe huidweefsels op te warmen. HIFU levert nauwkeurigere en intensere fractionele ultrasone energie, terwijl RF is gebaseerd op een bulkverwarmingsstrategie.
Ten tweede werkt elke technologie in verschillende, maar gedeeltelijk overlappende huidlagen. HIFU gaat veel dieper in en voorbij de dermis en kan de SMAS-laag bereiken. RF daarentegen gaat niet zo diep als HIFU. Het richt zich op de epidermale lagen en gaat niet verder dan de diepe dermis.
Ten derde, terwijl HIFU over het algemeen wordt uitgevoerd als een enkele behandeling, kan RF meerdere sessies vereisen. De exacte frequentie van een van deze behandelingen hangt af van uw huidaandoeningen, zoals de huidige elasticiteit of uw genetische erfgoed.
Hoe te kiezen tussen HIFU en RF
Naarmate we ouder worden, begint ons gezicht een mix van verslapping, rimpels en verzinkingen te vertonen. De verouderingsstijl van elke persoon is altijd uniek en dient altijd individueel te worden behandeld.
Als je grootste probleem verslapping is en je uiteindelijke doel het “liftende” effect is, is het misschien een beter idee om voor HIFU te gaan. De diepte van de weefselverstrakking zorgt voor meer prominente resultaten. HIFU is dus de beste keuze voor het strakker maken van de losse huid rond de wangen, het verbeteren van het uiterlijk van een dubbele kin of het “liften” van de wenkbrauwen.
Omdat RF een minder intensieve methode is die weefsels penetreert die niet zo diep zijn als HIFU, kan dit een betere keuze zijn voor het aanpakken van volumeverlies of het behandelen van gevoelige gebieden zoals onder- en bovenoogleden. Dus als u geen of beperkte huid laxiteit heeft, maar gezichtsvolume verliest, kunt u kiezen voor de RF. Het zal de huid strakker maken, maar ook het effect van meer volume creëren, vooral in het gebied rond de mond.
Zowel HIFU als RF stimuleren de collageenproductie en versnellen de her modellering van huidweefsels. Ze zijn dus allebei effectief bij de behandeling van rimpels en fijne lijntjes. De beste methode om de tekenen van huiddegeneratie te behandelen, hangt dus af van de mate van huidveroudering en het gebied dat u wilt behandelen.