Wat is HIFU?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en wordt ook wel de gouden standaard onder de huid lifting en rimpelvermindering behandelingen genoemd. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van de kracht van ultrasound, waardoor de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt.

HIFU is een behandeling op basis van ultrasound geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt ervoor dat er warmte in de diepere huidlagen ontstaat. Bij het herstelproces dat hierna optreedt wordt de collageenaanmaak gestimuleerd. De huid wordt door dit collageen krachtiger en steviger en krijgt zijn elasticiteit weer terug.
Het proces van collageenvorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag, zodat de huid langzaamaan verstrakt. Het resultaat komt daarom op een natuurlijke wijze tot stand. Uw omgeving zal opmerken dat u er jonger en frisser uitziet zonder dat dit kunstmatig overkomt.

Het is een niet-chirurgische methode, waarbij het huidoppervlak onbeschadigd blijft. Met uiterste precisie wordt de juiste diepte, met de juiste temperatuur en de juiste hoeveelheid ultrasound afgegeven.

De ultrasound bevordert de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid. Hierdoor zal de huid verbeteren en verstevigen. Het liftend effect zal geleidelijk ontstaan én langdurig behouden blijven!

HIFU is de nieuwste trend op beauty gebied. Met HIFU is het liften van de hals, gelaat en decolleté relatief eenvoudig uit te voeren. Er is nauwelijks hersteltijd en de behandeling wordt over het algemeen goed verdragen.

HIFU behandelopties:

  • Kaaklijn verstrakken
  • Neus lippenplooi (plooien tussen neus en mondhoeken)
  • Slappe oogleden
  • Wenkbrauwlift
  • Dubbele kin
  • Verslapte hals
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Ongelijkmatige teint of textuur van de huid
  • Grote poriën
  • Verstrakken van buik en bovenarmen

HIFU huidverstrakking

Het is een nieuw type niet-chirurgische, niet-invasieve methode die gebruikmaakt van ultrasone technologie en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam om de huid van het gezicht strakker te maken. HIFU maakt gebruik van gerichte ultrasone golven met hoge intensiteit. Hun hoge concentratie stelt de technologie in staat om een specifiek punt onder
het huidoppervlak te bereiken waar het de SMAS-laag (spierlaag) bereikt. Het werkt diep onder het oppervlak en stimuleert de groei van collageen zonder de buitenste laag van de huid te beschadigen. Dit resulteert in een langdurige versteviging en verstrakking van de huid, al na slechts één behandeling.

Hoe werkt HIFU huidverstrakking?

Het apparaat geeft zeer geconcentreerde ultrasone energie af die diep in de huid wordt afgegeven, waardoor een zeer nauwkeurige thermische coagulatie ontstaat die de SMAS-laag bereikt. Door kleine afzettingen van gefocuste ultrasone energie af te geven, wordt een specifieke locatie in korte tijd precies opgewarmd. Je huid reageert op deze energie door het diepe dermale weefsel te stimuleren om nieuwe compacte collageenvezels te produceren. Dit leidt op zijn beurt tot een geleidelijke verstrakking en verbetering van de elasticiteit en stevigheid van uw huid. Naarmate de huid strakker wordt, worden rimpels en lijntjes minder zichtbaar. De textuur van de huid wordt verbeterd omdat deze glad, glanzend en stevig wordt.

Verwachte resultaten van HIFU huidverstrakking

De eerste verstrakking van de huid is direct na de behandeling te zien en gaat geleidelijk aan in de loop van de tijd door. Dit betekent dat met slechts één behandeling het regeneratieve proces wordt gestart, maar de volledige resultaten zullen zich in de loop van 2-3 maanden ontvouwen en kan zelfs doorwerken tot 6 maanden. Dit resultaat kan 2 tot 3 jaar aanhouden. Uiteraard is regelmatig onderhoud wel een vereiste om dit resultaat zo lang mogelijk vast te houden.

RF versus HIFU

Hoewel ze hetzelfde doel dienen, zijn deze twee methoden behoorlijk verschillend en hangt het gebruik van de een of de ander enorm af van de resultaten die u wilt bereiken. We hebben de belangrijkste onderscheidende punten op een rij gezet om het proces te verduidelijken en u te helpen bij het kiezen van de behandeling die het beste bij uw behoeften past.

Belangrijk ste verschillen

De eerste en meest voor de hand liggende manier waarop ze verschillen, is dat ze verschillende technologieën gebruiken om de diepe huidweefsels op te warmen. HIFU levert nauwkeurigere en intensere fractionele ultrasone energie, terwijl RF is gebaseerd op een bulkverwarmingsstrategie.

Ten tweede werkt elke technologie in verschillende, maar gedeeltelijk overlappende huidlagen. HIFU gaat veel dieper in en voorbij de dermis en kan de SMAS-laag bereiken. RF daarentegen gaat niet zo diep als HIFU. Het richt zich op de epidermale lagen en gaat niet verder dan de diepe dermis.

Ten derde, terwijl HIFU over het algemeen wordt uitgevoerd als een enkele behandeling, kan RF meerdere sessies vereisen. De exacte frequentie van een van deze behandelingen hangt af van uw huidaandoeningen, zoals de huidige elasticiteit of uw genetische erfgoed.

Hoe te kiezen tussen HIFU en RF

Naarmate we ouder worden, begint ons gezicht een mix van verslapping, rimpels en verzinkingen te vertonen. De verouderingsstijl van elke persoon is altijd uniek en dient altijd individueel te worden behandeld.

Als je grootste probleem verslapping is en je uiteindelijke doel het “liftende” effect is, is het misschien een beter idee om voor HIFU te gaan. De diepte van de weefselverstrakking zorgt voor meer prominente resultaten. HIFU is dus de beste keuze voor het strakker maken van de losse huid rond de wangen, het verbeteren van het uiterlijk van een dubbele kin of het “liften” van de wenkbrauwen.

Omdat RF een minder intensieve methode is die weefsels penetreert die niet zo diep zijn als HIFU, kan dit een betere keuze zijn voor het aanpakken van volumeverlies of het behandelen van gevoelige gebieden zoals onder- en bovenoogleden. Dus als u geen of beperkte huid laxiteit heeft, maar gezichtsvolume verliest, kunt u kiezen voor de RF. Het zal de huid strakker maken, maar ook het effect van meer volume creëren, vooral in het gebied rond de mond.

Zowel HIFU als RF stimuleren de collageenproductie en versnellen de her modellering van huidweefsels. Ze zijn dus allebei effectief bij de behandeling van rimpels en fijne lijntjes. De beste methode om de tekenen van huiddegeneratie te behandelen, hangt dus af van de mate van huidveroudering en het gebied dat u wilt behandelen.